Delam si propocet z dlouhodobeho hlediska protoze tech 50w je uz slusna spotreba a davam si dohromady vselijake scenare kde zapocitavam i spotrebu a pocitam ze s nasazenim cca 10 let coz u tohodle typu spoje nenai zadna silena doba kdyz vezmu jak dlouho frcej ruzne alcomy a pod , beru v potaz i pripadne opravy . Snazim se zjistit zdali-li je i pres nizsi nakupni cenu z dlouhodobe hlediska opravdu vyhodnejsi tento spoj ci nikoliv . Na alcomy servis zajisten na ubnt zatim o nicem nevim , podle fotek desky je tam jakakoliv zavada spis na vyemnu desky pokdu by to delal nejakej autorizovanej ubnt servis, pripadne by se kupovala cela nova deska , nema nekdo info za kolik by byli schopni ji distributori dodat? Ptal se nekdo u dodavatelu na tuhel variantu v pripade pozarucni zavady? Na v soucasne dobe dodavana spoje mi vetsinou distributoru ci vyrobci jsou schopni odpovedet u ubnt zatim 00prd :(. Pocital jste uz taky nekdo z dlouhodobeho hlediska ekonomickou stranku veci?
Z tohoto pohledu není nad čím dumat - spotřeba nad Alcomou v součtu za obě strany bude ročně cca 500kW. Na 10let je to dost scestné i pro obchoďáka z Alcomy pro vlastní argumentaci, ale budiž - pokud by mi to někdo řekl fucknul bych ho že AFko má skoro dvojnásobnou propustnost (tedy i morální životnost:) ) a ty love při nákupu Alcomy z toho nevyvařím ani kdybych se pos... . Spíš bych si spočítal kolik bych dostal za 10let když těch cca 80-100tisíc co by mě Alča stála navíc dal do banky - kolik bych vydělal za deset let (pokud banka nekrachne:)) ). No a jinak si myslím že český človíček je tvořivý a rád si hraje s odpálenými věcmi jako ethernetové porty případně je tu klasické RMAčko do států či hození do koše či připojištění. Hold už to není věc za 100-180tis ale za skoro polovic.
Presne tak v SR je viacero firiem co opravuje obycajne ubnt M5 veci, ked to servis neuzna....toto bude pre nich lepsia ryza a je u nas dost sikovnych ludi tak o toto strach nemam. A veci sa budu isto dat zohnat na ebay....pravdepodobne aj cinaci budu s tym ryzovat, mozno aj kopie, vlastne dosky....uvidime....