Doplnim ze vse krom odberu a slabe mechaniky uchyceni asi odstranej softwarove :
Když už paroduješ citaci tak nezkresluj informaci
psal jsem toto:
Podle toho co jsem kde vyčetl a v praxi testoval, tak se zdá, že zatím všechny problémy (krom odběru) se snad dají pořešit upgrejdem FW
Nesnažím se tu vystupovat jako všeználek. Píši co si myslím a podělil jsem se o praktické zkušenosti s tímto produktem. To vše pokud možno bez zbytečného fanatického zaujetí a urážení.
Protože evidentně vůbec nechápeš můj postoj k dané věci, pokusím se ti to vysvětlit. Vůbec nejsem přesvědčený, že je to skvělý produkt. Dokonce bych takové hračky ani kupovat nechtěl a úplně nejradši bych byl kdyby vůbec neexistovali. Háček je v tom, že i když si nakoupím profispoje za statisíce, tak si tyhle hračky nakoupí někdo jinej a bude na tom poskytovat služby. Takže jednak stejně zaruší pásmo a navíc se díky výrazně nižší pořizovací ceně dostane na mnohem nižší provozní náklady, tedy i na nižší ceny za službu klientovi či vyšší zisk. Proto jsem se rozhodl, že bude dobré produkt koupit a vyzkoušet. Po tom co jsme na tento produkt aplikovali stejná pravidla jako je úroveň signálu, zemnění, kvalita sesměrování, stabilita stožáru atd...., tak se spoj nechová tak tragicky jak popisovali lajci, kteří evidentně nemají zkušenosti s profispoji.
Záležitosti jako je útlum prostředí, citlivost spoje pro určitou modulaci a jiné jsou směrodatné a nelze je nerespektovat. Pokud akceptuješ parametry a rezervy, pak to funguje zcela jinak než když na to kašleš.
ALCOMA s 64QAM a šířkou kanálu 80MHz má citlivost -69dB, předpokládejme, že AF24 na tom bude obdobně tedy třeba -68dB, pak mi u kilometrové vzdálenosti (-58dB signál) vychází asi 10dB rezervy výpočtem, spoj ukazuje ještě lepší signál a to -56dB (občas -55dB asi podlevlkosti ve vzduchu). Na vzdálenosti 1km by se dalo uvažovat o ztrátě při hustém dešti tak o 7dB. tedy stále bych měl být u takového spoje v oblasti dostatečné úrovně pro dannou modulaci a spoj by tak nemusel hloupě přepínat a vytvářet u toho ztráty či navyšovat odezvu.
Když to ale někdo nasadí na 3,5km a spokojí se signálem -67dB a pak se diví, že mu spoj laguje i za dobrého počasí, jak to asi skončí když mu zaprší a signál bude o dalších 15-20dB horší? Myslí si tady někdo, že se mu spoj rozpadne kvůli tomu, že je to shit výrobek? S tím kdo si toto myslí, se nemám o čem bavit......
Takže ještě jednou, nemyslím si, že je to výborný produkt, ale hodně ze stížností je způsobeno nekopetentností uživatelů a ne výrobcem.