Spatne. Nezvlada to poradne VLANy a permanetne to ztraci pakety.
Takže lépe jíti do Siklu?
Siklu funguje OK, pokial sa nastavi priorita, inak straca aj Siklu (ma male buffre a neprezije to microburst).. Airfiber nemame zatial nasadeny na casti siete, kde by boli dostupne IPTV streamy, takze neviem povedat. Mozno o pol roka, ak to prejde skuskou pri burkach. AF24 totiz nema SFP, a metalika sa nema rada s bleskami, mame tam sice 2ks prepatovych ochran ako odporucal vyrobca a toughcable, ale svetlo je svetlo... Takze som kupil len 1 spoj a sluzi cisto na useku, ktory je zalohovany a naviac je to do lokality s velmi malym poctom zakaznikov.
Ak to je ale na skok do 1.5km, tak Siklu mozem odporucit - je urcite postavene kvalitnejsie ako Airfiber, hoci drziak je tiez dost labilny. Oproti AF24 ma siklu aspon 2x eth port, pricom oba su combo SFP/Rj45. Da sa napajat separatnym kablom aj po POE a co je uplne super, a hlavne - zere cokolvek od 24V do 48V, cize na zalohu staci AD55B a 2ks bateriek. AF24 ma vyhodu par sto EUR nizsia cena, ale ak to ma byt 1 spoj, tak by som nesetril a siel do Siklu. Ak tych spojov ma byt niekolko (desiatok), tak vtedy treba cakat ako to dopadne po roku u tych, co to testuju, alebo jeden kupit na test (ako u nas). Siklu zatial u nas drzia druhy rok (10 spojov vo veku 1-2 roky). Co sa tyka montaze - UBNT AF24 je ovela lahsie zamerat na vzdialenost 1.5km ako Siklu - u Siklu je to niekedy hra na 2-3h, kedze po utiahnuti drziaka signal ujde aj o 4-5dB.