Úložiště ti předhazují "personalizovaný" odkaz. Tedy je pokaždé jiný a jakákoliv cache to cachovat nebude. Nemluvě o pravděpodobném nastavení hlaviček na zákaz cachování. Cache by musela být specializovaná, přímo pro tento způsob použití. A ani tak bych si netroufnul tvrdit, že by to fungovalo (může to být vázáno na cookie, na ip, a na bůhví co ještě). Řekl bych, že to i bude tvůj problém č. 1.
Jednou jsem viděl proxy pro bittorent. Sledovala komunikaci s trackerem a postupně se stávala seedem pro jí prošlé torrenty. Ale když jsem ji chtěl nedávno vyzkoušet, tak už ji prostě nemůžu najít ...
Víc nevím. Když jsem používal proxy, tak bylo 64kbit úžasná rychlost :-) V dnešní době už nevím. Většina webů je dynamických a dost často tak tvrdě nastavených, že nelze ani obrázky cachovat. Úspora tedy dle mě nebude odpovídat vynaloženému úsilí. Snad leda reklamy by to mohlo pěkně ořezávat.
Tím samozřejmě netvrdím, že to nelze použít bezpečnostní řešení ve firmě .... tam to smysl mít bude. Ale asi těžko ve stavu, v jakém to bude samo po instalaci.
Dobrý deň,
skúšame na našej sieti použiť web proxy (squid 2.7) a mám ohľadom toho niekoľko otázok:
1. pri pokuse o stiahnutie súboru z uloz.to sa zobrazí chyobá stránka "neplatný odkaz". Stretol sa už niekto s týmto problémom a vie ako ho vyriešiť.
2. je možné cachovať aj veľké súbory, napr. filmy, ktoré užívatelia sťahujú zo serverov ako rapidshare a podobne?
3. je možna cachovať videá z youtube?