nuz upgrade prebehol z dovodu vedomosti o tom ze verzia 5x je s ovladacmi na wlan ovela dalej nez 4.17 a jaksi ako som naznacil niekto mi tam skocil do kanalu (moznost preladit mam 0, nieje kam) takze logicky nasledoval upgrade ros a ono to co do spoja pomohlo - 4.17 mala ping cez wlan do 70ms, po upgrade bez zmeny nastaveni je odozva na urovni jednotiek ms pricom mozno jeden z 20 pingov skoci okolo 20ms cize to je dovod upgrade a zaroven aj s pozitivnym vysledkom takze po tejto stranke si nestazujem.... a nehrabal som do niecoho co funguje ale do niecoho co ma evidentny problem... co sa tyka pouzitia karty tak:
ten spoj je nasadeny uz od vzniku v4 pricom mal som na test r52n-m, hn alebo spominane ubnt karty a jaksik pri testoch sa ukazal spoj najstabilnejsi prave s ubnt kartami - pre porovnanie ked s miktorik kartou spoj dal pri tcp testoch 150-160mbit celkovo, tak s ubnt kartami siel na 203-205mbit.. neviem preco skusal som vela roznych nastaveni proste to tak bolo.. takze to je dovod preco su tam take karty ake su... inak celkovo som kupil 4ks tychto kariet a v prevadzke su dodnes 3 z toho dve na tomto spoji :) ostatne co mi z N-kovych bezi su r52n-m alebo priamo rb711 a klop klop spokojnost... cize to nieje o tom ze by som siel hlavou proti muru, proste som hladal najfunkcnejsie riesenie a to som vtedy v dany okamih nasiel... btw bol to jeden zo spojov na ktorom mikrotikaci skusali svoje bety v5tky (niekde okolo beta 12? alebo tak nejak ak si dobre pamatam ked bol problem s disconectami na nv2, vymenil som si s nimi vtedy desiatky mailov ale karty mi vymienat veru nekazali...) takze no stress..
ps: odmlcala sa mi cela rb uz na eth... ked uz tak mam skor podozrenie na vytuhnutie ethernet portov na tej 435g nakolko viem ze taky problem tam bol a bol este min okolo verzie 5.4-5.6 .. teda aspon tam sa mi to stavalo pri testoch, dalej som neriesil kedze tam kde som tie rb-cka potreboval sla 4.17ok a tam kde nesla je uz nieco ine...