Ahoj, chci se optat. Mam podobný problém. Na AP RB433+všesměr jsou připojeni 4 klienti na vzdálenost cca do 40m. Klienti mají RB711 Microstation. Problém je v tom, že spoj drží mezi klienty a AP, ale internet jako takovej jde pár minut a najednou se to hryzne (někdy Windows nahlásí ten vykřičník u síťového připojení a někdy ani ne). Každopádně třeba po 2-5 minutách se internet jako zázrakem opět rozběhne.....teda opět, ale zase jen na pár minut a celá pohádka se opakuje pořád dokola - pár minut jde a pár zase ne. DHCP nepoužívám, všichni klienti mají ip natvdo a mají nastavenou maškarádu, každý klient má za RB711 hned TP-link kde je nastaveno i mé DNS z GW. Jeden z těch 4 klientů nemá výpadky téměř vůbec.....tak jsem jeho nastavení zkopíroval na ty ostatní (jen jsem změnil IP klient.jednotky), ale výpadky jsou stále. V Logu na RB nic není, vše se tváří úplně v pohodě, ale net padá. Nemáte stím někdo zkušenost? Dokonce už jsem vyměnil i klientské jednotky a problém je stále.
Ptal jsem se i člověka, který má AP na střeše a je spojen kabelem na eth1 a ten výpadky nemá.
Díky za rady
B.