Jojo, hapi mluví o ethernetu, ale myslí wifi kartu ... Stejný problém se tu dá myslím alespoň jednou nalézt :-)
Podle mě ti nikdo neporadí. Nedá se v tom moc vyznat.
Vypadne ti v tu chvilku jaká síť? Nějaká za tímto routerem (z routeru za bridgem) tady, nebo "connected" tohodle routeru (/25) na těch ostatních za wlan1?
Ten export ospf oprav. Ať se to dá číst. Přidej i ip/addresses a ip/routes
Nakresli toho víc. Kam co vede, a co zmizí, když něco (vlastně nevíme co) vypadne.
Máš vůbec správně tu areu? Je 0.0.0.1 někde společně s 0.0.0.0?
V době výpadku vysleduj, jak ten bridge vypadá. Třeba má hapi pravdu a mikrotik něco přepočítává (i když STP pravděpodobně na bridgi zapnutý nemáš) a bridge je opravdu neaktivní.
Ono je to vůbec takové divné. Když routovat, tak pořádně. Nebridgovat pokud nemusíš. Vnášíš do toho další softwarovou vrstvu a znáš mikrotik ... Můžeš mít jenom nějakou verzi s nedokumentovaným bugem.
Dobrý zvyk je v ospf interfaces mít každý zvlášť, nikoliv "all". Už jenom proto, že COST znamená přesně to, co překlad ... cenu toho spoje. Tvoje wlan1 určitě není srovnatelná s tím bridgem. Sice by to mít vliv nemělo (zvlášť když nemáš zakruhováno), ale člověk nikdy neví. Dost často se zjistí, že někde kolečko nakonec možná je ...
A třeba já areu 0 na mikrotikovi nikdy nezakazuju, ani když není použitá.
tak a jsem v čoudu, bohužel na ethernety nejde příkaz disable-running-check, co teď?