No pokud Svoboda šplhá výš a výš, tak je diskuze k úpadku TO2 velmi aktuální :)
Ta jejich koncepce právě zas tak jasná není
a) v první fázi bylo jasné, že se pokusí převést zákazníky na xDSL technologie, velmi tvrdě narazili a přišli o značnou část zákazníků, které se snažili "donutit" k přechodu
b) začalo se mluvit o FTTA konceptu, pokud mám správné informace, tak třeba v Losanu se pracovalo na uzemnkách, kdy se mělo kopnout ze sitů Telefonicy k POPům Losanu. Nevím však o žádné realizaci, prý nejsou peníze na investice
c) začali budouvat POPy s přívodem na 10GHz, co jsem viděl na vlastní oči vypadá to docela slušně, ale že by to bylo něco převratnýho ? Mě to přijde v konceptu celýho koncernu Telefonicy jako totální konina, jedině že by zatím byl ten utajený geniální plán :)
Když se podívám na jejich web, nevím jestli si dělají srandu nebo to myslí vážně. Je to na úrovni 10 letýho kluka, kterej si přečetl příručku HTML snadno a rychle ve třech lekcích. A přesně tak zatím aspoň navenek vypadá celé počínání.
A pokud mám správná čísla o počtu zákazíků a jejich ztrátách po akvizicích, být na jejich místě, vážu smyčku a hledám vhodnou větev.