1. mail na <--- e -->noc@4net.tv<--- e -->, pokud nejste uspokojen tak na mail <--- e -->david.kulda@4net.tv<--- e -->.
2. dělat test když se kouše TV je stejné jako vytáhnout hadičku od nádrže z benzínem když auto začne cukat....
Nevadí mi že sem píšete zkušenosti s naší službou, ale doporučil bych věnovat více úsilí komunikaci s naším helpdeskem. Někdy dá hledání problému pěkně zabrat... Ale vždy se povedlo vše najít a napravit, ať už to bylo na naší straně, nebo kdekoliv mezi našimi servery a koncovými klienty.
Omlouvám se za pozdní reakci, nějak mi nepřišlo upozornění na Vaši reakci.
S <--- e -->noc@4net.tv<--- e --> to řešíme, dokonce mám od nich navržené řešení. U nás se jedná z části o problém se zahraniční konektivitou, speciálně UPC – díky určitým partnerským možnostem, které máme jsem minulý týden provedl test rychlosti po naprosto shodné trase z našich IP a z IP jiného poskytovatele a zjistil jsem, že toky z našich IP jsou vůči většině zahraničních serverů (a toky od vás – z peering.cz bohužel tečou zahraničím) bržděny cca na 30%. Takže už pracuji na tom poslat zahraničí UPC do kopru.
Nicméně – <--- e -->noc@4net.cz<--- e --> vymysleli řešení, jak to k nám poslat přes NIX – to už je ty tří týdny a od té doby jen urgujeme a ticho po pěšině, bez reakce, stále nám to teče přes UPC. Takže jsem včera překlopil pokusně provoz TV přes IP toho našeho partnerského ISP, kde není se zahraničím problém (byť přes UPC) – grafy krásně ostré, ale i tak mi technik co to dlouhodobě sleduje i klienti hlásí trhání HD kanálů (ale alespoň s SD je klid).
K bodu 2. – člověk nejdříve hledá chybu u sebe, samozřejmě nepočítám s tím, že mi při spuštěném testu nebude cukat TV, ale dívám se, jestli mám pro provoz TV v daném čase kapacitu.
Sem jsem zkusil napsat, protože je to jeden ze zdrojů veřejných informací – i pro další ISP. Ono je hezké komunikovat jen s <--- e -->noc@4net.tv<--- e -->, ale to je uzavřená komunikace, jejíž produkt – informace o řešení zůstane skrytý. Přitom to může jiným ISP pomoct v hledání řešení vlastních problémů.
Jdu Vám napsat mailíka, ať pošťouchnete techniky na <--- e -->noc@4net.tv<--- e -->.