Hele no stress. To se poladi. Že startu jsme taky dávaly max 10lidi na sektor v době áčka aby to fungovalo.
Teď už je 10ppl max protože musí tam být propustnost. Nechapu co tu kdo pořad řeší. Kolik lidí na to ap chcete připojovat 20-50? To si ani nekupuj té když to nejde.
Kdo na AP připojí 30lidi tak nemůže nabízet víc než 5M na přípojku no to prostě nemůže chodit. Jednoduchá matematika. 30x5=150M to nemá ani ac v nezarusenem prostředí.
Už teď skalujeme sektory aby tam bylo do deseti max. Takže 8 je přípustné.
Chápu ze zase všichni vidí propustnost 2,3G a tak tam chtějí připojit celou síť a je to. Ale takhle to nikdy na žádným wifi protokolu nefungovalo.
Hlavně ne z principu tohoto pásma útlumu kyslíku atd.. Velmi často tu vidim screeny ap kde tu mají kluci připojeno 30+
Ideálně s rozdilama signálu 20dBi a řeší proč to nechodí.
Usměji se když dojedu k zákazníkovi na servis a dam na pětce Speedtest a limitujeme mne stovkovi port routeru tak jsem spokojen. Ale to je podmínka 10ppl na sektor, rozdíly co nejmenší max 5-10dBi. Signál max 55 a je klid. U této technologie doufám že půjde za stejných podmínek splňovat limitace gigoveho portu a jsem spokojen.
Ideálně více směrových antén a je to cajk. Kdyby to zvládlo 12-15lidi na sektor jsem spokojenější kvuli rozložení propustnosti na přípojku. Ale i tak je to ve fázi obstojné. Osobně tomu dávám čas. Nepovažují to za velký rozdíl oproti 802.11Adbg to děcko je tam jako skratka do budoucna gigo.