Já jsem třeba ten bug na MK, čekal každým dnem, po tom co se stalo UBNT. :) Upgradoval jsem, ale na sw o jedno nižsí, než bylo třeba, nevykašlal jsem na to. To je ale jedno u UBNT, to položilo na týden i celý sítě a museli se ručně objet klienti, tohle je víceméně zatím neškodné a při standartním zabezpeční tiku, to část lidí řešit nemusí. Že to někdy zůstane omylem povoleno, se stává. Jinak spousta lidí se řídí tím, pokud to funguje tak se na to nesahá a patří i sw. Jinak by se mi u MK líbilo, kdyby radši dělali jako UBNT méně verzí, ale kvalitnějších. :)
to sem si říkal taky že méně verzí. Jenomže mikrotik umí více věcí a s aktuální opravnou politikou mikrotiků jsem dost spokojen. Je třeba si uvědomit že jsou defakto 3 hlavní větve a to testovací RC, stable která má pak ještě opravný verze a pak bugfix která má taky ještě svoje opravný verze. Takže když si vemeš že by si bral pouze stable verzi bez opravných 3tích čísel tak těch verzí moc není. Navíc můžeš lehce používat bugfixovou verzi která má naprostý minimum chyb a nic tě tam nepřekvapí.
Všichni chceme nový věci ale s tim museji přijít nový firmwary. Buďme rádi že to není jako u ubnt kde před Mkový verze už odstřihly a na M5 a vejš jsou dvě řady což je taky slušnej bordel a to co předváději u verzí pro ACčka bych se radši ani nezmiňoval.
Jako pokud chceš mk, je lepší chodit na mk forum. Tam totiž můžeš něco řešit s tím co něco vyřeší. Teď co jsou RC verze tak pro 6.42rc je to neskutečný pokrok pokud se zapojíš. Stahnu si na pár zařízení poslední RC a něco potestuju co mě zajímá a poreferuju na mk forum do příslušnýho vlákna pokud najdu chybu. Aktuálně je velmi pravděpodobný že v příštim RC bude chyba opravena.
Všimni si jak se tady otestovala upravená NV2. Pár příspěvků a konec. Každýho tady NV2ka sere ale nikdo nic nedělá, neotestuje, prostě ticho. Další u mikrotik CRS, dropujou a nikdo nic. Když tě něco sere tak to řešíš. Jenomže tady (v CZ) když tě něco sere tak si jenom postěžuješ a jdeš dál. Honzam postuje taky na mk forum a libí se mi to. Chci aby mikrotik šel vejš tak pro to něco dělám. pokud má bejt něco opravený, budou nový verze. Nový verze do mikrotiku lze dostat hodně způsoby takže ani s tím není problém.