Tvl to je spam zase :
Hele, ja napisu nasi zkusenost:
V notasu mam par scriptu, kteryma nastavim klientskej MK jednim kliknutim /a to vc. IP->Services->Aviable from/. Jednim klikem! Nemusis se zdrzovat zadnym jinym nastavenim. Vybalim zarizeni z krabice, pripojim, nastavim SSID, IP, Identity Name a spustim script. Hotovo, odjizdim.
A co se tyka corporate/enterprise.
Myslim, ze lidi /ajtaci/, co si prosli nejakym corporatem maji trosku jinak postaveny chapani security obecne. IPspik nedela audity, nenecha si delat na siti 4x rocne penetracni testy, nemusi vyplnovat troubleshooting reporty a nesahnou mu na prachy, kdyz neco posere apod. A za me to zpetne vnimam tak, ze corporat mi dal v tomhle trosku kritictejsi pristup ve vnimani security obecne a v jiste mire jsem rad, ze se mi ji podarilo protlacit (stalo to nejaky kacky a hlavne minimalne 5let zivota) do naseho ISP businessu. Znate to, 10let se nic nestane a pak najednou..
Dle me se kazdej z nas snazi najit rovnovahu mezi simle/hardcore cfg vs. funkcnost/bezpecnost. To, ze je neco nakonfigurovany zrovna takhle prece automaticky neznamena, ze je to spatne. Je tam x promenych, ktery se musi zohlednit. A narovinu rikam, ze na spoustu corporate reseni obcas pouzijeme MK.
A zlatý pravidlo nakonec: Kdyz to funguje, nesaham na to..
sry za OT
Jo a Hapi, psal se Ti na Skype, tak az vychladnes, prosim o odpoved