petrs_ Tak už jsem taky downgradnul na 3.44 a latence je o 2-4ms níž na těch dvou spojích. Jak to bude rovný budu vědět až za čas. Takže maj něco na firmwaru...
losexitos 4.1.0, jde to přes CCR -> optika -> CRS310 -> WAVE PRO -> CCR (to je ta věc, co pingam). Pingam to teda kratkyma pinga - to je v grafu vidět. Horší latenci má LRko, ale u pročka nevidím problém.
petrs_ Tak po downgradu na 3.4.4 je to super. Skoro jak s původním Summitem, co mám na backupu. Jen od chvíle co jsem to ponížil, tak mi tam začaly vypadávat semtam pingy a objevovat se ztrátovost na portu. Ale latence je zas už luxusní 😃 @pintero tobě to na tom 3.4.4 neztrátuje? Dělají mě to všechny jednotky, co jsem downgradnul. @losexitos A pingáš odkud? z toho CCRka?
gemb pintero cize to mas na domacu pripojku...z toho je jasne, ze to chodi o kusok lepsie ako spoje kade u nas tlacime xy mbit no.
petrs_ pintero Tak to nechápu. S 3.4.4 mi to celkem fest ztrátuje, ale latence je nižší. S 4x fw to neztrátuje ale latence je zas o 1-2ms výš a kolísá to podle zátěže a to tam mám taky max 500 megabit 😃
gemb petrs_ zmena frekvencie a odskusat. Raz sme mali problem, uz na af60lr ze na freq 68ghz to bezalo 2 roky bez problemu a zrazu to stratovalo lebo v lufte to viac nedalo nez bol traffic, zmenilo sa to na 69ghz a odvtedy to zasa bezalo. Nic ale neukazovalo na rusenie v lufte nic na okolo nebolo...toto mi uz robili aj mikrotiky...fungovali xy mesiacov na 64ghz a zrazu odozva hore...dalo sa 62ghz a islo...potom po par dnoch naspat na 64ghz a zas to islo...