Zvazuju nakup ISPadmina, moje pozadavky od toho jsou:
- prehledna databaze klientu s fakturaci a jednoduchym zauctovanim v podobe importu z banky
- klientske rozhrani s prehledem plateb a moznosti zmeny tarifu
- shaping klientu
- vyjimecne hromadny emailing
- dohled nad vysilacema - poslani sms pri nefunkcnosti
Po posledni prispevcich co tu ctu mam obavy zda moje naroky nejsou prehnane :-)
Muze mi nekdo se zkusenostma s ISPadmine tento soft doporucit? nebo se mu radsi vyhnout a hledat neco jineho?
Moje zkušenosti s ISPAdminem a s tím související pocity jsou víc než rozporuplné. Na jedné straně je to systém s mnoha možnostmi a množstvím užitečných i neužitečných funkcí, na straně druhé po každém upgradu některá z funkcí přestane fungovat nebo funguje podivně.
Technická podpora ze strany výrobce pro běžného uživatele, který si neplatí VIP podporu nebo nemá zaplaceny aktualizace, je prakticky nulová. Neexistuje žádný podrobný a aktuální manuál, kde by byly jednotlivé funkce detailně popsány, aby uživatel v případě problému mohl případně sám zkusit nějaké řešení.
Používám to už 6 měsíců. Za tu dobu jsem reportoval cca 10 celkem vážných problémů. 3 byly odstraněny technickou podporou, zbytek bez odezvy a tudíž přetrvávající závady. Uznávám, že se mě poněkud zjednodušila administrativa klientů a správa routerů. Ovšem co nedokážu zkousnout je fakt, že aplikace, která vlastně řídí chod sítě a částečně i firmy, má opravdu zásadní problémy s funkčností. U takto kritické a ne levné aplikace bych očekával jen drobné kosmetické vady.
Teď trochu ke tvým dotazům:
databáze klientů s fakturací - ano, zatím to funguje.
klientské rozhraní s přehledem - ano, ale bez možnosti změny tarifu. Sice jsem jim to navrhoval, ale nebylo to prioritou.
shaping - ano, zdá se, že to nějak funguje
hromadný mailing - ano
dohled nad sítí - ano, zatím mě to funguje, přes SMS to posílá zprávy