Já bych hlavně chtěl i vidět ten nestíněný CAT6A kabel....mám dojem, že CAT6A 23AWG je jenom stíněný a ještě bych tipoval jen S/STP už jen vzhledem k speciifkaci.
Sám mám doma roztažený CAT7 všude CAT7 zásuvky, jedu doma už na 10Gbe, byť se třeba k NTB shání špatně 10Gbe interfacy. Ale ta spokojenost stojí za to, když člověk na nic nečeká, zrychlil přenos komplet
Ohledně stínění a nestínění, zemním keystonem, jelikož je kovový /zase eznám keystone CAT 6A či CAT7 který by nebyl kovový a tedy odstíněný/
ono největší problém potom není kabel, všichni chytráci samozřejmě vidí kabel Cat5E jak frčí 10Gbe...jasně protože se spojí a ukáže ve Windows ikonka 10Gbit....ale to že potom výsledné měření ukáže ztrátovost a opakování přenosů, kdy pak úplně zaniká ta kvalita....to je věc jiná
A hlavně, když to člověk táhne, tak dělá těch kabelů třeba 10vedle sebe a to je právě největší problém kabeláže, tedy souběhy
nedejbože aby u toho běžela ještě silovka klasické CYKY...a to jistě mají všichni oddělené a tažené ideálně druhou stěnou...k tomu právě to stínění je velmi důležité
za mě určitě stínit a CAT6A pokud už ne rovnou CAT7 ten tahám nyní všude a nedělám rozdíly, pár korun rozdílu, ale sekat a vyměňovat už nidko nebude /samozřejmě husí krky, pro rýpaly, ale přesto se občas stane, že se musí sekat, když prostě někde ten krk je horší, nic co by každý z nás nepoznal/
a pracuje se s tím podobně, stejně díra, jako díra, a jestli někomu vadí dodržené poloměry, tak to že se někdo občas chlubí tím, že UTP se ohne do pravého úhlu, taky není v pořádku, tedy pokud jste neplánovali certifikovaný 100mbit