hmm, zvláštní, kolega co používá upsky si neustále stěžuje že po roce max. dvou baterky odcházejí. Já osobně než jsem začal používat popisované řešení, jsem měl s upskama ten samý problém, to ale asi není dáno tím že by upska na tom byla nějak hůř, je to prostě baterkama. V případě 2 bateriové upsky je šance na to že baterka odejde o 50% větší.
Taky jsem se dřív zatvrzele držel používání upsek, byl sem líný zkoušet něco nového, přesto že jsem měl téměř vždy problém kam tu velkou krávu umístit (např. APC 1400). Nakonec jsem se nechal ukecat a zkusil sem AD55A od emka. Od té doby nepoužívám nic jiného na nových bodech, a hned jak sou prachy, měním i na starých. Nemám problém s vypínáním po hodině u APC500 a následným nezapnutím se, tak jak jsem u všech těcho modelů měl. Ikdyž se na APCčku nastavila nějaká delší doba na vypnutí a odstavila se časová ochrana stejně se cca po 4-5 hodinách vypla kvůli přehřátí.
Včera mi zdroj s 7AH baterkou (byla už jetá, vytažená s upsky) udržel jednu RB600 6hodin, dokáže tohle tvoje upska maxiku? :)
mimochoden, nechce někdo asi 6ks APC 700 smart? :)