Zdravim
Myslim, že pokud někdo nechce řešit různé úpravy zdrojů a hleda různé varianty řešení zdrojů od výstupního proudu, kapacity baterie, signalizace výpadků napajení nebo poruchy baterie, je vhodné použivat zdroje určené pro zabezpečovací systémy. Cena těchto zrojů je poloviční nebo třetinová než ceny UPS. Není zde žádná konverze. Je to vlastně jen dobíječ a výstup 13,8V ss. Navíc ochrany proti přebíjení i proti přepětí bývají samozřejmostí. Vše v kovove skřínce vč. trafa.
Mrkněte třeba sem http://www.jablotron.cz/cz/Katalog/zabe ... ci+zdroje/
Používame ty s mikroprocesorem a 17Ah baterii s výstupem poruchy bat a výpadku napajení již několik let. Doporučuji jako velice stabilní a spolehlivý zdroj. Da se sehnat i provedení 24-27V.
Taky jsem je používal, mám jich asi 10 na síti. Pak mi známý řekl o ADxx od emka. Poloviční cena, stejně odvedená práce a hlavně možnost AD55 uvnitř skříně sarel o rozměrech 30x20x15cm i včerně jednoho RB a 17AH baterky mě prostě přesvědčili. Ty zdroje co popisuješ jsou fajn, ale u větších baterek je tam fakt nehorázná cena a navíc, ty bedny jsou pro vnitřní použití, mají mizerné krytí, a jen tak pod střechu kde může zafouknout sníh, bych je torhodně nedal.
Výhodu u těchto zdrojů vidím takovou, že mají toroidní trafo, nejsou spínané, takže nemůžou rušit například televizní programy jako některé zdroje, nebo například kolegovu vysílačku tak, jak to dělá například AD55 ;)