Jodle
Na co čekám - on si to tady čte, tak čekám s čím příjde.
Vyrozumění o ukončení napájení elektřiny do jeho switchů na patře jsem mu už posílal začátkem března s termínem pro přepojení do infrastrutury SVJ s handoverem přes trunk z SVJ agregace ke dni 30.6.2026. Přepojovalo se to v našem vchodě teprve tento týden (nechal to na poslední chvíli,) dnes jsem staré mezipatrové metaliky a lišty zlikvidoval. V každém boxu (jako na obrázku) zůstal jenom jeden keeplink access switch SVJ, spojky a navazující UTPčka jsou pryč.
Ve vedlejším vchodě jej SVJ netlačí k migraci do infrastruktury, takže tam zůstává ten spojkovaný bastl napěchovaný v krabicích současně se switchi keeplink SVJ. Stačí tam při přepojení na konkurenci otevřít a zavřít box a spojky se rozpadají.
Mě nejde o to jej sedřít z kůže, ale elektřinu by měl platit a obvyklou cenu za stožár + umístění technologie taky. Jako předseda SVJ jsem povinen jednat s péčí řádného hospodáře, nehledě k tomu, že by to kompenzovalo tu elektřinu, kterou spotřeboval v předešlé době.
To, že nám v minulosti v domě ustřihávali VDSLky od O2/Cetinu aby všichni museli brát od něj internet i to, že mě obírali o 200 Kč/měsíc/byt v položce STA jsem mu už odpustil, není to msta. Ale nezapomenul jsem to.