Jo ty nemáš problém s rychlostí, u nás je běžný že 1/3 dne jede hlavní konekt na strop
Tak přikoupím, ne? :) Já si zakládám na tom aby klienti měli v podstatě celý den maximální rychlosti, nezáleží jestli stahuje v 8 večer nebo v 5 ráno, většinou naměří maximální, nebo téměř maximální hodnoty. Dost podstatně se tím odlišuju od konkurence.
a i tak můžu bez problému hrát přez net bez změny latencí
to já taky
špatně nastavenej shaper se neprojeví. Pokud by na plno jela tak často jako u nás, poznáš to dost tvrdě.
To je možné, mám svůj router nastavený tak jak mám a problém jsem s ním ještě neměl. Neříkám že je to dobře a nebudu se ohánět tím že to vím stoprocentně líp než ty, to rozhodně ne. Zase tak do detailů jsem to nestudoval, jen jsem předpokládal dle selského rozumu, že to tak funguje.
Když chci záložní linku, tak postavim vedle druhou bránu a naplnim jí jako tu první a OSPF mi to přesměruje, žádnej problém. Navíc druhou bránu můžu mít kdekoliv píchnutou na síti.
Ospf to zařídí, to jo, jenže je potřeba duplikovat záznamy na obou branách, což není uplně ideální