jak bych ti to vysvětlil. Člověk co chce stabilitu si nikdy nekoupí novinku. Mnohdy se používaji mnohem starší ale prověřený věci než uplně nový. Z tohodle pohledu jste totální zelenáči protože koupit něco co zrovna vypadlo z výrobní linky routerboardu je docela o nervy. RB433, RB600, RB1000... všechny tyhle RBčka měly ze začátku docela nemalí problémy ať už HW rázu i se čekalo na vyladění softwaru což je případ RB1000. Ten kdo si přečte tohle vlákno, logicky musí dojít k závěru, že RB800 je tak trochu mimo mísu. Když se budu snažit, tak tam raději šoupnu atoma kterej osadim taky větrákem kterej tam dáváte. Dokonce mám takovej pocit že atom nesežere tolik a má větší výkon a ve finále i menší desku. Fakt k smíchu... nebo k pláči?
RB800 beru jako náhradu RB600 a začal jsem ho brát, když se tady ještě psalo o tom, kdo RB800 první zkusí. Potřebuji gigabit a napájení 48V (cantech) do lokalit kdy není problém celý den bez elektriky a já potřebuji jet bez výpadku. RB800 jsem několik týdnů na stole testoval, neměl jsem důvod to nenasadit do ostrého provozu. Atom je zajímavej nápad a rozhodně jsem ho zvažoval, ale nechtěl jsem ho používat proč? když chci více miniPCI, co musím použít? RB14? Kolik se tady toho napsalo o její funkčnosti? budu chtít více Gbit ethernetů musím použít RB44GV? válí se mi stále v šuplíku - nepoužitelná a dobře, mohl bych dát jiného výrobce eth karty ale to pak už jsem cenou někde jinde (myslím intel, nebo supermicro). Takže bych sebe neoznačoval jako zelenáče, spíš za člověka, co nemá na výběr.