HAPI,.. v niecom mas pravdu a vnieco zase nie. Mam tu asi 5ks kariet, ktore ohluchli a niektore nejdu v 5Ghz,.. po burkach :) a vsesmerovu antenu som nikdy nekupil , ci to bolo v 2,4Ghz a i v 5Ghz. Bol som cez zimu na strechach, ci na rodinnych domov, alebo na bytovkach a neveril by si tomu,... Su tam folie, skridla,..a snech sa tam nafuka i tak a nie v malom mnozstve. Nehovorim, ze som prisiel na sposob, ktory je najlepsi,.. ale hovorim,. ze tie foto co si tu dal toho vysielaca,.. neviem ako by si vymenil nieco na strechce cez zimu, ked napadne 20-30cm snehu a to nehovorim, ked sa snech zacne topit a skrdli zmrznu dokopi,..az tak, ze nejdu ani povysunut. Zapajal som cez zimu klientov a niekedy som mal uz take bobky,..ze mi vsetko jedno jedno nebolo,..a ked som si metlou mohol odhrnut snech a povysunut skridli v -15°C bol som nateseny, ako dieta.
Casom na to prideme kazdy a kazdy jeden sa zdokonalujeme a zlepsujeme a konca to nema. Nieco podobne mam i ja tak riesene...ale inak.
S tvojich foto je vidno, ze tam maz zdroj polozeny na plastovej skrinke, klasicky len troska silnejsi ktory napaja Pasivní PoE adapter/8x portovy zlucovac a podtym mas RB750. Ten zdroj nieje zrovna rozumne umiestneny a polozeny. Ja na tvoje riesenie nehovorim nic,.. len, ze ta tvoja skrinka je pre mna mala,.. :
Ja tam mam zdroj s prepetovou ochranou ktory utiahne 150W a 10A na vystupe z odpojovacom baterie,...atd,. Mam tam 20Ah gelovu bateriu, ktora mi zabespeci, cca 5-12hodin provozu bez elektriny, podla zataze a ked bateria padne na 10,5V tak ju zdroj odpoji a RBcka sa vypnu,.Pri nabehnuti elektriny RBcka nabehnu a bateria sa pomali dobije. Nikdy sa nestalo, ze by RBcko korektne nenabehlo, ci zamrzlo kvoli zdroju. Kedykolvek mozem vymenit pristroj za silnejsi, ci slapsi, kedykolvek hocico nove pridat, bez nejakych dlhych vypadkov na vysialci, len z kratkymi, ktory ani klienti nepostrehnu. Plechova skrina lepsie chrani pristroje pri burkach, nez plastova a taktiez kovova lepsie odvadza teplo....atd... ako som uz spomenul, mne nejde o to, kto ma lepsie vyriesene vysielace,.ale ide mi o to, kto pride z novymi napadmi,kto ako riesi svoje vysielace,.a tym by som sa chcel i ja motivovat a zdokonalovat tie svoje,. :) , nato je toto forum, aby sme si radili pomahali,.a nie aby sme sa osocovali, : Ak povies HAPI, ze tvoj vysielac je lepsi, asi mas pravdu a ja suhlasim : . Nemam dovod ti neverit,.ja hladam nove napady, riesenia,.atd,..aby som sa mohol zlepsovat,..
PS: co sa tyka tych RB800,.. ako vam idu, tie co ste kupili teraz, nedavno,.??? Stale zamrzaju??? alebo, uz idu aj vo vyssich teplotach,..
Dakujem za odpoved,..
PS2: ospravedlnujem sa za miernu odchilku od povodnej temy,..ak chcete, tak tie prispevky mozem zmazat, nemaju tu co robit,. : ak by to nejako vadilo, len dajte vediet