jakej HW je použitej od ubiquiti? jestli ten s 400MHz procákem tak bych se za 100/100 modlil pokud člověk nečeká 200ms pingy což je k ničemu.
Co když ti ty hračky rozeberu a vyhodim ubiquiti a připojim routerboardy? Pokud je mi známo tak ubiquiti do dnes neumí bridge tak aby to bylo plně transparentní pokud se nepoužije WDS což zase trochu snižuje propustnost a routování se tu toho použít nedá protože nemá OSPF.
Mluvis o tom HW, kterej pro wifi operace nepouziva CPU, takze i pri plne zatezi je zatizeni CPU kolem nekolika malo procent?
další pitomec, před cca měsícem jsem tu demonstroval že tenhle blábol je kravina. Předně HW je totožnej takže se uklidněte. Kdo vás timhle nesmyslem navočkoval? Už jste někde viděly aby data nešly přes CPU a šli přímo do wifi? Vrať se na zem hochu. To, že pan Peterka říká že tomu tak je jenom dokazuje že se díval na vytížení CPUčka který je opravdu nízko ale jaksi opoměl na vytížení CPUčka IRQ požadavky který zaserou procesor uplně stejně jako routerboardy a proč asi? protože je to stejnej HW.
viewtopic.php?t=6907&p=70535#p70535
no a teď si vem groove, nastav bridge, udělej setjnej test a votevři si ne resource ale ještě podmenu cpu v resource a uvidíš stejně idiocký zatížení IRQčky a stejný zatížení CPUčka jak forwarduje pakety který bude taky okolo 1-2%. A hádej co, IRQčka budou zabírat taky 60% a forwardování taky stejnou hodnotu jako u těch vašich milovaných ubnt. Fakta hoši, fakta, nic víc, nic míň. Zatížení je stejný. STEJNÝ. Jo ale to vy nepochopíte, protože to je aktuálně vaše jediný falešný eso který máte v ruce na síti s ubnt.
kdo udělá airmax, kdo provede agragaci paketů? kdo překope 802.11 protokol aby běžel airmax? wifi karta? ethernet? jo ono to jede bez procáku joo. jasně. ten procák se stará o překopání 802.11 protokolu a o řízení TDMA a stale mi budete tvrdit jak to neteče přes CPU?
Moje otázka stále platí.