Mám celkem 3 spoje, všechny s anténama octagon, vzdálenosti 500, 600 a 950m. Když nepočítám jeden v ubnt provedení, který mi byl bezplatně vyměněn za mk, tak mi 2 spoje jedou v pohodě a jeden zlobí. Jedna strana tohoto spoje už byla reklamovaná a teď začal zlobit eth port na druhé. Naštěstí tam mám paralelní 5Ghz spoj takže většinou jedu na tu 5ku :)
Teď mi zbylo jedno siklu, takže to konečně vyměním, a AirbQ musím udat někde na místo kde jsem zatím dával bezproblémové technologie. To kvůli tomu, abych mohl prudit s přístumama na body zase někoho jiného :)
Jak bylo psáno výše, jediná výhoda tohoto řešení je čisté pásmo, jinak je to normální mikrotik se všema neduhama které jako takový skýtá. Proto osobně doporučuji připlatit za něco lepšího, byť rychlostně třeba pomalejšího.
Testovat btestem na tcp není žádná sláva, ale pokud si vemu AirbQ a vedle toho desítku, tak na desítce udělám vždy btest na plnou rychlost ale u AirBQ nikdy, tam mám problém už se 60Mbitem.
Například u posledně jmenovaného problémového spoje, mám btestem lepší rychlost přes paralelní spoj v 5Ghz než přes AirBQ. Btest provádím ze stejných zařízení, jen přepnu trasy, tak to už fakt nevím čemu věřit.
Dle mého názoru je lepší si připlatit za kvalitněnší spoj...