A co to ČTU ? tam tak nějak stále čekám jak to lze použít...např při této ceně se mi zdá docela "solidní" možnost takto připojovat paneláky a lidem tam poskytovat nějaké kabelové rychlosti...
ale jaksi "oblbnout to" tak že na vysílač dám kameru a ČTU budu tvrdit, že přes ten spoj jde obraz kamery se mi moc nechce... (strach...)
ČTÚ.. Tak trochu trapas.. Včera se u nás pánové v plné sestavě opět objevili. Mělo to drobnou chybu. Já jsem byl na jednání v továrně, kde vyrábíme spoje a otec, který o tom údajně věděl, tak návštěvu nepotvrdil a je nemocný. Rozhodně jsem o tom, že se k nám chystají nevěděl a i tak bych je odmítnul, protože pracovní setkání s Rohde&Schwarz plánujeme od půlky srpna. Trochu jsem nepochopil, proč termín návštěvy dojednávali s otcem, když tyhle věci řeším já. Jsem v kontaktu v ohlášení komunikační činnosti a proč si setkání neupřesnili a nepotvrdili, nevím. Ani nemá smysl opakovat, že jsem ředitele jejich odboru opakovaně upozornil na to, že žádám, aby s námi komunikovali pouze přes datovou schránku. Když měl někdo pocit, že to vyřeší s někým u nás kvalitněji, nebo že jim snad tajím, kdy bude možné se sejít.. Tak se dohodli , no. Jediné co mohu konstatovat, otce jsem vytěžoval naposledy 22.10, potom cca 20 minut po příletu, kde se mi nezmínil, protože mu nebylo dobře a o pracovních záležitostech se s ním budu bavit, až mi vrátí 2. díl neschopenky. (Tato část patří pánům kontrolujícím, kteří jsou pravidelnými čtenáři, bohužel ne přispěvateli a zároveň se omlouvám za nedorozumění, abych to nemusel psát do přípisu, který by bavil ČTÚ).
Dneska jsem našel na stole Úřední záznam u kterého 3/4 textu tvoří citace zákona 255/2012 sb. o statní kontrole, včetně §9 e). a zbytek jsou nějaká konstatování z cca 6 výjezdů s opakovaným požadavkem na sdělení počtu a umístění zařízení provozovaných KPE spol. s r.o.. V závěru se máme vyjádřit a odpovědět na nějakou otázku, ale tu jsem v celém textu nenašel.
No by mě fakt zajímalo, co budou dělat, když jim napíšu, že žádné zařízení už neprovozujeme, že jsme jejich provoz předali jiné právnické/fyzické osobě a že nejsou v našem majetku a pronajímáme si je.. Kamarád z Kamerunu, říkal, že by se tím mohl v ČR živit i s celou rodinou, že by rád přijel, ale že zrovna řeší drobný zádrhel na Srbsko/Chorvatské hranici ohledně veterinární prohlídky jejich majetku a jestli by to nešlo koučovat ze Švédska. Kvalifikaci by pro to měl, už komunikoval s úřady EU. Fakt je mi kontrolujících líto a nechci prudit. Možná bych jim to ulehčil, už tak o mě jdou na úřadu údajně legendy a kdyby to řešil někdo jiný asi by to bylo méně problematické, tedy po té právní stránce..
No k věci.. Protokol o kontrole samozřejmě doposud nemáme, takže jenom tušíme, že mají problém se službou Internet. Cítím to jako jistý posun.. Problém už není s daty, ani s tím, že to údajně provozujeme v pevné službě, ale že přes to jde internet! Aspoň nějaký posun, který má racionální opodstatnění narozdíl od kontrolních protokolů na Moravě, které morbidně tlučou zvěsti o tom, že že zařízení notifikované dle ETSI EN 300 440 je pevná služba a ještě ke všemu přenáší data.
takže jsme opět u toho konstatování: Data áno, ale nesmí to bét internet. Jinými slovy, vstupte lidé, ale černí zůstaňte venku..
Nic se tedy nemění na tom, že pořád nevíme jakého deliktního chování jsme se ve smyslu §10 odst. 1 ZoEK dopustili. Jedno víme jistě. Jediné co píšou, je: slouží pro připojení k síti Internet. To je ale v souladu s poznámkou 21. Je připojeno ethernet rozhraním do internetové sítě společnosti XXXXX s.r.o a je poskytována služba přístupu k síti Internet. Rozporovat to nebudu, asi je pro kontrolu důležité, že zjistili, že jsme poskytovateli přístupu k síti internet, ale nevím jak to souvisí s oprávněním k využívání radiových kmitočtů k provozování zařízení krátkého dosahu. Asi se nám pokusí vnutit, že existuje nějaké VO-S, “kterým se stanoví podmínky k zajištování verejných komunikacních sítí a služeb přístupu k síti internet na 9GHz, které to zakazuje.
Jenom si teď nevybavuju, ve kterém VO-R jsem zahlídl, že zařízení slouží pro připojení služeb k síti internet. Asi nějaká novinka.
Tak tedy stručně, aby se nám v tom nikdo nezamotal a abychom si zopakovali a Vymezili pojmy:
NEZNÁM specifikaci SLUŽBY PŘÍSTUPU K SÍTI INTERNET ve smyslu ZoEK a jestli ji jako operátor dle §2 odst e) mohu někomu upřít poskytnou. Kdo ji zná prosím poraďte mi o co jde a co reguluje ve smyslu sítí elektronických komunikací.. Myslím to VÁŽNĚ.
Jediné co vím, tak firma ve které pracuju, je držitelem osvědčení 1923, kde jsme poskytovateli služby přístupu k síti Internet, akorát vůbec nemám tušení, co to má společného s VO-R/10/5.2014-3 a provozem radiového zařízení krátkého dosahu, třeba existuje nějaká Hlava XXII, která mi zakazuje zařízení připojovat veřejně dostupné síti elektronických komunikací. Jsem o to zmatenější, protože na dotaz jestli je problém se s typem služby elektronických komunikací, všichni do jednoho: p. Jabůrek, p. Charbudský, p. Špalek, p. Masopust, p. Söld svorně zapírali, že o to vůbec nejde a teď na nás startujou se službou internet.
§1 Předmět úpravy, ZoEK 127/2005 sb.
(2) Tento zákon se nevztahuje na obsah služeb poskytovaných prostřednictvím sítí elektronických komunikací… Amen
§2 zákona ZoEK mluví o:
h) sítí elektronických komunikací přenosové systémy, popřípadě spojovací nebo směrovací zařízení a jiné prostředky, včetně prvků sítě, které nejsou aktivní, které umožňují přenos signálů po vedení, rádiovými, optickými nebo jinými elektromagnetickými prostředky, včetně družicových sítí, pevných sítí s komutací okruhů nebo paketů a mobilních zemských sítí, sítí pro rozvod elektrické energie v rozsahu, v jakém jsou používány pro přenos signálů, sítí pro rozhlasové a televizní vysílání a sítí kabelové televize, bez ohledu na druh přenášené informace,
n) službou elektronických komunikací služba obvykle poskytovaná za úplatu, která spočívá zcela nebo převážně v přenosu signálů po sítích elektronických komunikací, včetně telekomunikačních služeb a přenosových služeb v sítích používaných pro rozhlasové a televizní vysílání a v sítích kabelové televize, s výjimkou služeb, které nabízejí obsah prostřednictvím sítí a služeb elektronických komunikací nebo vykonávají redakční dohled nad obsahem přenášeným sítěmi a poskytovaným službami elektronických komunikací; nezahrnuje služby informační společnosti, které nespočívají zcela nebo převážně v přenosu signálů po sítích elektronických komunikací,
o) veřejně dostupnou službou elektronických komunikací služba elektronických komunikací, z jejíhož využívání není nikdo předem vyloučen,
Mám tedy pocit, že rozlišovat mezi tím, jestli přes síť elektronických komunikací jdou "TY Ynternety, hlasové hovory, poplachové informace nebo snad dokonce televizní prograymy je mimo předmět úpravy zákona 127/2005 sb.". Vzhledem k síťové neutralitě přenášíme vše, nebo ne?