Dade, Tvoje přirovnání k autům je myslím trošku mimo, drtivá většina lidí si Bmw koupí proto, aby šlo vidět že na to mají, technologie je vůbec nezajímají
Navíc bavorák i bakelit mi udělají stejnou službu, dostanou mě k cíli. Když budu dodržovat předepsané rychlosti, dokonce i za stejnou dobu :))
To ale jen tak mimo, nechci zde rozvádět diskuzi na toto téma.....
Taky mě baví jak máš na síti plno 5Ghz ubnt a desítce se bráníš, nebo 5Ghz ubnt jsou ok, ale desítky budou šit? Ty si to prostě obracíš jak potřebuješ, klasických desítek máš hafo, takže se Ti to moc do krámku nehodí, tudíž najednou 10ghz ubnt = trabant mezi ostatními auty :) Pokud bys byl malý isp s nemožností koupit si desítku za 100k, byla by situace zcela jistě Tebou popsaná jako škodovka vs bavorák, kde už tak propastný rozdíl není.
Zvláštní, že když přišlo na trh siklu s cenou 100k která oproti ostatním v těchto pásmech mělo čtvrtinovou cenu, nikdo ani necekl :)
Většinou nemám stejný názor jako tady Davide2006, ale v tom co napsal předemnou má pravdu, pokud na trh přijde ubnt s "desítkou" nebudu s tím mít žádný vážnější problém, kupuju teď už výhradně licence a nebo jiné pásma, takže pokud ty ubntčka budou použitelné, v klidu je nasadím taky.