lwq 60GHz se myslim ted musi ohlasovat ... A jak pasma typu 6GHz, 7GHz napriklad ? Alcoma F to umi ... :
hapi 60GHz spoje prodávala kdysi i4wifi ale cena za 100Mbit FD na přeskok max 1km byla dost velká. Bejt to do 2km za 50k o rychlosti 100MBit FD by byla cool věcička.
kaja Pokud se nepletu, tak 6GHz i 7GHz jsou placená pásma. A pokud projde návrh vlády (zmena ve vypoctu poplatku za licence), budou patrit k tem drazsim. K.
lwq Kaja: jasne ze jsou placena, ja se ptal obecne ... hapi: 60GHz veci dela Bridgewave, ale to je fakt nahrada optiky na par set metru, tam kde se to vyplati. Sice gigabit, ale treba za 350 litru pri vzdalenosti do kilometru maximalne ...
leeonek Tak mám takové neblahé tušení že v okolí tuhle frašku už někdo má. Dneska jsem rozcházel jedno kpečko a co nevidím, na 3 kanále signál jak prase z jednoho směru. Otáčím se dál a když jsem se otočil o 180°, a opět z protějšího směru to samé. Vypadá to, že jsem byl někde zhruba uprostřed trasy. Dalekohledem jsem bohužel v uvedených směrech nic nezjistil, ale trochu mě to vyděsilo. Budu to muset podle spektráku už z principu najít :)
viktornovotny jj hledej ... individualni dovoz je mocna vec a pokud uz to nekde na svete je k mani ... :-(
cz_ranger Nezapomente na pomerne opomijene dalekonosne pasmo 6GHz... Co je presne povolene v tomhle pasmu ? Pokud vubec neco...
leeonek Nezapomente na pomerne opomijene dalekonosne pasmo 6GHz... Co je presne povolene v tomhle pasmu ? Pokud vubec neco... V tomto pásmu není povoleno psaní do vlákna o PMB10
pata no to je mamual jak montovat sroubky do anteny a jak zadat do prohlizece IP adresu....to odpovida zrejme technologickym kvalitam zarizeni, a nebo je to radsi TOP SECRET!!! : pro jistotu....
honzam No v manuálu toho o elektrických/rf parametrech moc nepíšou.. Třeba proto aby někoho nenapadlo ubírat výkon
stanislavhrncir No doufám doufám, že tam bude čudlík compilance test, jak je u ubnt záležitostí zvykem, s kanálováním co MHz nahoru důle :)