Dobře, ale zastupuje vlastníky, kteří nejspíše rozhodují nadpoloviční většinou. Pokud většina povolí "zničit střechu" tak OK, pokud je větší polovina proti trojnožce tak OK. Pokud nepřiměřeně omezují právo některého vlastníka (žádná anténa) tak to OK není. Nebo si jako vlastník 238/3877 podílu můžu na střeše uspořádat třeba technopárty?
Ano, často někdo za SVJ jedná jako "neomezený vládce", ale lidem to nevadí natolik aby se ozvali a aby se angažovali. Nikdo se o nic nechce starat.
Sice odbíháme mírně od tématu, ale v domě kde vlastníme se ženou byt mě chtěl nový předseda SVJ vypakovat s anténami na střeše (internet pro mě) a druhou pro sousedku. Sice se to zdá jasné z pohledu selského rozumu, nicméně pán je JUDr., takže zatím mě ta právní přestřelka stála přes 20k, včetně posudků na statiku a hromosvody.
A popravdě, když dáváte někam konzoli s 2x UBNT parabolkou, kdo z vás nechá dělat statiku a revizi uzemnění? Asi nikdo co? I když bychom bráno do důsledků měli, ale to bychom pak asi jedli chleba a pili vodu z potoka.