Tak jsem si pročetl oněch 30 stran tohoto vlákna a zdravím Vás v klubu jako nový člen. V prosinci nakoupeno 30ks RB711 různé typy. K dnešnímu dni od každého typu-celkem 5ks problém s RX/TX signálem. Ostatní běží OK většinou jako AP. Problém při nízké teplotě se projevil pouze u jednoho a to před dvěmi dny. Z minulosti podobné zkušenosti s kartmi R52Hn, kde se projevoval ten samý problém u 2ks z cca 50ks nasazených - reklamace to vyřešila, dostal jsem nové. Dále se mi u R52Hn projevuje (a někdo to tady už psal) že po zapnutí se rozdíl RX/TX pohybuje cca 20dB a po asi minutě se to spraví a je to ok, jako by se muselo něco zahřát aby to jelo OK. Podobné problémy sleduju i různých UBNT produktů, které nasazuju u klientů, kde pokud tam není tok, tak TX je o 20-40dB slabší. Jakmile tam pustím tok, a stačí pingat, tedy do 10kb/s, tak se hodnota spraví. Mě to jednoznačně vypadá na záležitost vysílací cesty rádiového modulu v jednotlivých zařízeních jak od mikrotiku tak dod UBNT, což oni nakupují. Co konkrétně to dělá si netroufám tvrdit.