Zdravím,
nechci strašit, ale kromě nějaké desítky "plastových" 711-ek už mi úplně stejně odešly i nějaké s kovovým ETH. Dvě jsou staré asi rok, jedna rok a půl. Rozložení součástek je u celé sbírky jednotlivých porouchaných kusů naprosto odlišné. Z toho by mohlo (ale taky nemuselo) plynout, že teorie o tenkém pl. spoji nebo ty další o rezonování apod. asi moc nesedí. Od doby větších mrazů se již žádná deska nevrátila po oteplení do funkčního stavu a TX je trvale pod RX okolo 25-40 dB.
1/ Možná se to tady už řešilo, ale přesto mám dotaz: má někdo podobně porouchanou 711-ku s anténním konektorem UFL? Já používám od jisté doby jen MMX,
takže si sám neodpovím.
2/ To, že tento problém nemají GROOVE, může být pro hledání příčiny problému zavádějící. Nevím, jak přesně zabudovaný teploměr Sergejovi ukazuje, ale moje GROOVE kusy ukazují při -15 st. C venku okolo + 18 st. až + 21 st. C.
Takže, pokud se porucha aktivuje mrazem, tak je na tom GROOVE dobře, samozřejmě jen do doby, než někdo vypne napájení na pár hodin a GROOVE promrzne ...
Je to pro mě nepochopitelné, ale stále se přesně neví, co je příčinou této pohromy. A tím pádem nevíme, jestli je problém vyřešen. Je docela možné, že zbytek "načatých" kusů odejde až některou příští zimu,
až budou po záruce. Tahle představa asi ale nikoho neláká...
Dík za event. odpověď.
mpcz