Hapi, myslíš že jsem v lokalitě sám? Ta doba je už dávno pryč, v každé lokalitě kde jsem, je minimálně 5 konkurenčních sítí. Jedna z toho už asi rok nabízí 20Mbit za 250kč :)) Ani můj nejrychlejší tarif za 400kč nenabízí oficiálně takovou rychlost.
Víš kolik lidí z té tisícovky klientů k nim za ten rok ode mě přešlo? Nikdo, právě naopak, stojí to u nich za prd, takže lidi se pomalu přesunujou směrem ke mě.
Jinak další konkurence se drží standartních cen, a jsou na běžné úrovni cen, řekněme od 200 do 300-350kč za rychlost 4-8Mbit
Klientské zařízení plně dotuju, měl jsem z toho strach zpočátku, ale utáhnu to uplně bez problémů. Klientské sady jsou sice v mém složení teďka něco málo přes 2000 ale i tak se to dá. Akceptovatelných je 2500, když vím že to je kvalita.
Co se týče připojování nových klientů, ten se za poslední 2-3 roky zpomalil, ale to je u všech protože se nasytil trh. V 90% jsou nové instalce právě přechody od konkurence, ať už z ADSL nebo od místní wifi konkurence.
Moje největší lokality kde jsem začínal mají kolem 600-700 popisných čísel, takže takové vesničky, pak už je to jen míň a nedávno jsem se dostal do jedné kde je 200 čísel popisných. Teď plánuju jednu lokalitu kde mě oslovili a tam je dle odhadů necelých 150 domů :)