Tim jako chces rict ze kdyz prijde kontrola a ja reknu sorry chlapci muezem tam jit ale z avstup platim dva litry takze vam preposlu fakturu tak se na to chlapi z ctu vykaslou? Tak snadny to snad rusici nemaj ne? jestli jo tak sme bananovka jak vysita :(
No to já nevím jestli se vykašlou, ale v každém případě je řečené, že náklady na odstranění zdroje rušení nese jeho provozovatel; není-li znám, nese náklady Úřad a pokud se jedná pouze o kontrolní činnost, tak úřad musí šetřit co nejvíce práv vlastníků nemovitostí a vzhledem k tomu, že by se jednalo o pevnou službu a součást telekomunikačního vedení, které má zásadní vliv na kvalitu fungování nemovitosti, tak zařízení je nemovitostí.
Když jsou rušiči ofouklý, tak na odpověď čí je to anténa odpoví: Moje. Ale provozuje ji Muzzula Mboti, můj dlouholetý kamarád a rodinný přítel, trvalým pobytem: Burkina Faso, Gourcy 14a, zde mám smlouvu o nájmu spoje a za přístup k zařízení jako majitel majetku vyžaduji paušálně 10000Kč. O něčem podobné jsem slyšel a pokud je mi známo, daný spoj na Jižáku pořád jede.
A úředník buď v lepším případě zahájí správní řízení a vyzve nebožáka Muzzulu k zodpovědnosti do jeho domoviny, protože odstranit (nenazývejme to rušením) smí jenom provozovatel. Nebo jakože nevidí, protože cítí obtíže a moc sraní, obvykle kontrola odjede a už hledá provozovatele. (Pěkným případem je třeba případ Czech Link, kde vůbec nikomu nevadilo, že jeden z největších poskytovatelů kabelové televize v ČR firma M77 vůbec nevlastní ani osvědceni k provozu v ČR, ona zde vlastně ani neexistuje a teď se zjišťuje, jestli na nej vubec CTU může, protože subjekt sídlí myslím v Lucembursku, klame zákazníky a firma se vehementně brání, že nespadá do jurisdikce ČTÚ :) ) No na zahájené správní řízení je rok dle správního řádu 1 rok. Pokud Sonapost funguje jak funguje a úřadu se nepovede prokázat, že adresát zásliku obdržel, dojde k promlčen, všichni jsou spokojení pan Dvořák nadále pěstuje své oblíbené orchideje a stádo čumí na drát dál..
Optimálně by měl ČTÚ použít kleště, ale v případě že použije kleště, dopustí se poškození cizí věci. V obou případech vlastníkovi vzniká škoda.
No nic, jestli si někdo myslí, že žijeme aspoň v Bananistáně, jeho pozitivní myšlení s nádechem tropického ovoce mu tiše závidím. Já tam cítím něco úplně jiného než banány.