Vsichni sou vykopavky jen david jen pokrokove vepredu : sorry ale predstava ze mam odezvu po 4 skocich vzduchem 10ms je trosku na houbeles , kapacitu to ma dobrou ale to zpozdeni je kruty :( nstreme dual je mozna uz starsi zalezitost ale porad velice dobra a na petce neprekonana pokud vim . Pro predstavu trasa optika-17Ghz (alcoma 2+0) -router - server s pravidlama - switch - 10Ghz (alcoma) - rb2011- nestreme dual na rb800 - nstreme dual na rb800 - pc a odezvu do seznamu mam 3 - 4 ms stabilni
Spoj je kapacitne hodne dobrej proti tomu nic nerikam ale sakra ty odezvy jsou kruty na to jak to ma bejt pokrokovy : pri predstave ze dam 3 - 4 za sebou tak mam odezvy uz jak vodoprdi s jejich adsl a to mi vazne klientelu nenalaka :(
matne si spominam ze si mal viacero spojov na nv2, ktora sa latenciou pod 4ms nedostane...a bol si spokojny....napriek tomu ze nv2 podla mna na ptp nepatri.....
Tak zas jeden co plete nstreme dual a nv2 : chlape udelej si poradek v nazvech : nazev je podobnej ale jedno sou jabka a druhy hrusky ... prot toho kdo nevi vysvetlim nv2 je tdma nstreme dual je ze mate vtiku dve karty kde jedna vysila druha prijima (kazda vlastnim kanalem), tudiz n obyc acku jede klidne tech 40mb s latenci 1 ms protoze neprepina vysilani/prijem ale jen vysila nebo prijima kazda karta zvlast - vyhodne na obzvlast dlouhe skoky na petce protoze muzete dodrzet vysilaci vykon, jelikoz na prijem muzete klidne dat ufo talir a a ctu vam nemuze rict ani prd protoze tam zadnej vysilaci vykon nejde ta karta jen posloucha
Je to off ale musel sem to vysvetlit tem kteri nevedi , v pripade zajmu at udelj vlastni vlakno podam podrobnosti :
viem co je nstreme, nstreme dual(mam nasadeny na acku, bez problemov 30mbit obojsmerne sucasne, pri nizkej latencii - neda sa ani len porovnat s nv2).
Len som tu konkretne mieril na teba ze v inom topicu o problemoch s viacerymi hopmi ti nevadila latencia 4ms a viac pri nv2(nie pri dualnstreme, nstreme....). Dufam sa uz rozumieme...
Co som chcel povedat - ze vzdy si kazdy nieco z vas najde co mu vadi...ale keby to mal mikrotik tak ste z toho namakko...ale uz to nechajme...vobec to nepatri do tejto temy a mal by sa tento bordel odstranit.
Popripade vytvorit vlastnu sekciu pre AIRFIBER.