No by me zajimalo co to prave dela ve snehu a veta pri silene chumelenici signal porad stejnej neberu protoze popira fyziku : spis me zajima pri jakejch srazkach kolik je pohyb signalu kdosi kdesi zminioval ze pri prepnuti modulace dojde k malemu rozpojeni , uz to opravily?
ten sneh co padal tu - tak 10cm/4h cca nemal na signal vacsi vplyv ako -2 az 3 dB. Spoj mame na 3.6km. Snezilo v celej dlzke, teplota cca -7 celzia, sneh suchy, nelepivy. Na grafe to vyzera zanedbatelne, kedze narazy vetra a vychylovanie anten sposobovali +-1 dB. AF24 totiz nema moc super drziak. Ked sa vsak kuknes na graf, kde mas narazy vetra a porovnas ho s grafom, kde aj snezi, vychylky su +- dalsi dB, cize realne ten signal skace v case v rozmedzi max 4 dB ale tym, ze "skace", tak ani pri 2min. priemere nevidis jasny rozdiel medzi vetrom a snehom. Dazd ani mokry sneh tu este nebol. Podobne to pozorujem na grafoch siklu. Odtial mozno veta "signal porad stejnej".
Prepinanie modulacnej som zazil zo 700 na 500, vypadkov som si nevsimol, napriek tomu ma znervoznoval rozptyl rychlosti na grafe a kedze spoj je zatazeny az par Mbps, fixol som to na 500Mbps. Odvtedy to drzi 500Mbps. Ocakavam pad len pri dazdi - odhadom tak april maj. Potom mozem povedat ci lossuje alebo nie. Avsak mozem povedat, ze spoj sa tvari ze do anten pusta mozno o 2-3dB viac ako pise, alebo v datasheete nie su presne udaje o zisku anten, pripadne AF24 ukazuje signal lepsi ako vypocitany. Pripadne je to ten problem co riesi FW 1.1.1, kde je napisane ze je tam lepsia teplotna kompenzacia TX.