Starší určitě nejsem, spíše bych řekl mladší než ty. Pokud máš titul Ing., tak musíš být o dost starší než já.
Dneska vemu mobil, zahodím ho a za 5 minut už jedu plnohodně na novém protože smsky pokud jsou důležité zálohuju jinam, telefonní seznam mám na serveru, kontakty na SIM kartě, budík na novém nastavím raz dva a víc věcí můj telefon (Siemens A55) stejně neumí nebo je nepoužívám. Mít mobil s foťákem, rovněž neřeším datové připojení, přijdu domů, mobil strčím do nabíječky (stejně ho vždycky přes noc nabíjím) a všechna nová data se zkopírují na můj domácí server. Že Microsoft dělá nějaký "active sync" ani nevím, já tyhle věci prostě neřeším. Z domácího serveru vede kabel na můj stůl, po příchodu domů mobil připojím k tomu kabelu a dál neřeším, všechno se automaticky zesynchronizuje, + jako bonus během toho mám SMSky a volání řešené přes komp, takže nemusím mačkat ta mrňavá tlačítka. Rodinní příslušníci rovněž, připojí telefon k nabíječce a zálohování všeho začne automaticky.
Netuším, proč bych měl chtít net v mobilu. Oznámení o novém mailu mi pošle můj domácí server SMSkou, pokud si to předem zapnu (jedno kliknutí v přehledném web rozhraní). Nový kontakt si SMSkou obratem pošlu do serveru, pokud chci, v opačném případě se stejně zesynchronizuje hned jak přijdu domů. Neřeším, jestli mám aktuální tarif, signál nebo co, neplatím službu, kterou nechci. Jasně, smartphony s Androidem jsou na to dělané, ale to není můj problém. Mé zařízení se buď přizpůsobí mým potřebám, nebo jde pryč, nazdar.
Facebook nepoužívám, je mi to fuk. Do galerie na mém serveru se fotky přidávají automaticky, nic neřeším.
Hrál jsem si s iMacem s IPv6 bez netu, nebyl problém. Data jsou na domácím serveru, web jsem neřešil, ale nepřipadal jsem si nijak omezený (samozřejmě kromě toho, že Google mi bez netu nic nenajde).