Nechci být za škarohlída, ale na té fotce je anténa Waveant s Groovem? Není to trošku blbý? Vždyť ten groove tam docela překáží, když je přidělanej před reflektorem paraboly.
To je přesně důvod, proč jsme nikdy nedávali na ty Waveanty Bullety, ale používali je pouze s JRC/Maxlink anténami, které mají konektor až za parabolou.
Zdravím,
ano, překáží, ale čemu to podle tebe vadí? Dovedeš to přesně specifikovat?
Děkuji.
mpcz, 30/08/2012
Tak já bych čekal, že když tam ten groove strčím (před parabolu), tak a) bude překážet a snižovat zisk paraboly, b) může případný vyzařování z něj rušit přenos (když je za anténou nevadí, když je v ohnisku, sebemenší bordel anténa chytne naplno).
Takže bych s tím určitě radši dával třeba Maxlinky. Nehledě na to, že Waveant je děsnej shit...
Zdravím,
aha, to zní rozumně, ale je dobré vše ověřit:
a/ jak píši výše, signál se nesníží, ale nepatrně zvýší, můžeš si to odzkoušet, pokud nevěříš
b/ rušení nedovedu změřit, nemám na to vědomosti ani vybavení, ale co umím změřit u antény je přenosovka a ta je od 120 do 150 Mbit, pod 100 neklesne nikdy ( okraj středně velkého města )
c/ není to Waveant, těch jsem měl v síti asi dvacet a všechny jsou už na smetišti. ( Jak říká kolega - vodní anténa ).
d/ SXT rozhodně nezatracuji, taky ho mám v síti, oproti UBNT anténě a 711ce jako AP jede spolehlivě nad 100 Mbit. Akorát že tak na pár set metrů v okrajových částech města.
mpcz, 31.08.2012