nesouhlasim s tebou ani v jedný věci.
Líp chladit? dosedá snad kovové pouzdro na nějaký z chipů pro odvod tepla? Koukni se pod auto jak je oplechovanej vejfuk a obzvlášť u katalizátoru. Ty plechy tam maji odraznou funkci aby od toho nechytlo auto. Tady to bude fungovat stejně blbě. Neplní to funkci ani slunečního štítu ani chladícího pasivu. fail
Odstíněné? ano, ale jak moc? pokud vim tak většina cestiček po plošňáku jsou pod stínícím plechem a navíc... připojí se ti plastový groovy když je nenašroubuješ do anteny? 1m od sebe se nepřipojí. fail
Zdravím,
jako zaučený strojní zámečník bych se nepouštěl do diskuze o vyzařování, to je pro mě dost složitá problematika a lehce vznikne debata na téma "zelená nebo zelenkavá", které však mnohým vyhovuje.
V případě toho fail chlazení si nejsem tak jist, že kovové žebra, ač jsou mini, nemají vliv. Teplo, které se hromadí uvnitř se asi nemusí odvádět přímo cestou chip-obal. Jako laik si to představuji tak, že pokud udělám obal z polystyrénu, uvařím chipy za pár minut. Pokud z kovu, určitě později. A se žebry ještě později. Koneckonců u soustruhů a lisů máme na dílně takových krabic bezpočet a v žádném nejsou součástky nalepeny přímo na stěnu. I když by to bylo asi nejlepší.
Pan kolega Divizna měl možná na mysli vyzařování na úrovni mezifrekvencí a harmonických, které určitě existuje. Sice nevím, pořádně co to je, ale někde jsem o tom četl. Taky jsem si to ověřil, 711-ky montuji sólo na stožár do plastového boxu za anténu a do kovového futrálku za pár korun a problémy se vzájemným ovlivňováním zmizely. Futrálek přesně pasuje do běžného plastového boxu. Z téhož důvodu jsem již opustil řešení 433 a 435-ek, kde se karty ovlivňovaly. Důvody ovlivňování neřeším, prostě se to rušilo a teď se to neruší. Ta hodnota -85 odstupu na jednom stožáru se mě ale zdá býti příliš dobrá.
Snad jsem někoho svým názorem neurazil. To bych nerad.
mpcz, 30.08.2012