Dnešní závada - PONDĚLÍ 07 (když přijdou hoši z 4NET do práce a začnou se nudit):
- nefunkční TV u VŠECH zákazníků "požadovaná stanice není k dispozici"
- milion nas...ých zákazníků (končim s váma, jste neschopný, atd.)
- reakce z 4NET: "a máte nový FW?"
- my: "dělá to na všech FW i různých STB, všem to vypadlo ve stejný okamžik"
- reakce z 4NET: "tak nám udělejte veřejnou IP a nasměrujte porty na STB, které nejdou"
Prostě na jejich straně chyba nikdy není i když TV vypadne všem v celé síti v jeden okamžik, přitom EPG jde, pouze vypadly všechny steamy. Koukali jsme se všude, ale ani pod stolem nejsou :(.
Nejlepší je vždy hláška z 4NET:
"Nic hlášeno nemáme, to je divný, asi něco u vás..." - to je totálně v pr...
Dnešní závada po 9 dnech:
- identická s výše uvedenou závadou - IPTV nedostupná cca hodinu v celé síti.
E-mail na noc:
"Dobrý den, hlasim opět globální výpadek celé TV, stejné jako před 14 dny (zde jsem se spletl, bylo to 9 dní), (se podívejte do historie ticketu). Hláška na všech stanicích "Požadovaná stanice není k dispozici". Závada je u vás, prosím o urychlenou nápravu, děkuji."
Odpověď NOC:
"Dobrý den, žádný výpadek neevidujeme.
Mohl byste prosím přesněji specifikovat, jestli se jedná o live, timeshift, nebo archiv?
Jedná se o konkrétní settpobox, nebo Vám nefunguje žádný ve Vaší síti?
Bylo by možné odlogovat settopbox?"
Klasika: "Žádný výpadek neevidujeme"
"Bylo by možné odlogovat STB"......u nás to znamená zajet za klientem k němu domu v 18 hod. a přes SSH odlogovat STB, uložit do .txt a poslat na NOC, kde mi za hodinu řeknou "Ajo, ono to bylo ZASE u nás, ale zrovna jsme měli kakalo, tak jsme vám to vrátili s 'odlogováním'- to vás trochu zabaví"...
Za hodinu to "samo" najelo.
Paradox: dnes jsem si vzpoměl na poslední výpadek před týdnem a řekl si, že si začnu dělat tabulku výpadků na straně 4NET (zatím 99,99% všech případů) a za hodinu opět kix.
Další paradox: Jsem strašně šťastný, že služba, která každý týden vypadne v celé síti, okamžitě po hodinovém výpadku opět funguje .